Βιογραφικό

Χρύσα Νίτσα

Ψυχολόγος – Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια

Γεννήθηκε στην Καστοριά και μεγάλωσε στην Γερμανία. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι εκπαιδευόμενη στην Προσωποκεντρική και Focusing βιωματική ψυχοθεραπεία, ένα τετραετές πρόγραμμα του ελληνικού κέντρου Focusing.

Έχει εκπαιδευτεί στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και στον Χωρισμό – Διαζύγιο γονέων, προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην Σχολική Ψυχολογία, πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της, στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας, είχε την ευκαιρία να ερευνήσει τα ακαδημαϊκά συναισθήματα σε ξένους και Έλληνες φοιτητές.

Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης βρέθηκε στον Α’ άξονα οξέων περιστατικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καθώς και σε Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Την περίοδο της καραντίνας του κορονοϊού είχε την ευκαιρία να είναι μέλος των εθελοντών ψυχολόγων του Δήμου Θεσσαλονίκης και να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στην τηλεφωνική γραμμή του Δήμου.

Τις τελευταίες χρονιές εργάστηκε σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρέχοντας υποστήριξη σε παιδιά και γονείς για την πρόληψη και αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων.

Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος, παρέχοντας διαδικτυακές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου με αριθμό Πρωτοκόλλου: ΔΔΥΚΜ/ΜΕΘ/421793/24581